Matchis spelnivåer Padel

1 Aldrig hållit ett racket.
2 Nybörjare. Håller på att lära dig grunderna i padel.
3 Nybörjare avancerad. Känner till grunderna i spelet men är obekväm med markslag och har problem med väggstuds.
4 Fritidsspelare. Spelat ett tag och känner grunderna väl och kan öka tempo i spelet, men spelar inte konsekvent.
5 Genomsnitt. Har spelat ett par år och, även om det inte någon supertalang, får du bollen över nätet för det mesta och med rimlig kraft. Serva / släpp och liknande kan fortfarande vara inkonsekvent.
6 Genomsnittligt avancerat. Som nivå 5 men med bättre smash och specialskott. Också mer konsekvent och mer kontroll.
7 Erfaren. Kan försvara och vända spelet mot motståndaren. Kan upprätthålla trycket på motståndaren med tunga volleys och bygga upp och slå vinnare. Förutom matcher har du antagligen börjat med specifika padelövningar.
8 Skicklig. Du behärskar alla de tekniska och taktiska delarna av spelet. Kan läsa spelet och använda olika taktiska element beroende på motstånd. Du är förmodligen bland de bästa spelarna i din klubb och utövar padel regelbundet, troligtvis med tränare.
9 Expert. Tillhör det absolut bästa och behärskar spelet på högsta nivå och kan spela nationella tävlingar med bra resultat.
10 Som Fernando Belasteguín, Paquito Navarro eller någon liknande i sin storhetstid men bättre.

Uppdaterad: 22 MAR 2021 13:32 Skribent: Kennet Andersson