Hoppa till sidans innehåll

Tävlande sommaren 2020

26 MAJ 2020 19:46
Svenska Tennisförbundet har vidtagit ett antal åtgärder för att minska resandet i samband med tävlande under nuvarande situation.
Nationellt tävlande såsom JSM Race och Sommartouren är tills vidare uppskjutet.
  • Skapad: 26 MAJ 2020 19:46

Ett antal råd och anvisningar finns framtagna för både utövare och arrangörer. Inga tävlingar i kategori 2, nationella tävlingar, genomförs i dagsläget. Tävlingsbevakning från landslagscoacher kommer inte att ske förrän nationellt tävlande återupptas. Allt för att minska pressen på spelare att delta i specifika tävlingar.

Det finns idag ingen anledning att åka långt för att tävla. Vi rekommenderar alla att hitta tävlingar i närområdet. Det finns inga ”JSM Race poäng” eller ”kvalificeringsmöjligheter” i särskilda tävlingar att slåss om. Däremot får man ta med i beräkningen att alla spelare inte har fördelen att bo i område där det arrangeras många tävlingar .

Årets tävlingssäsong kommer att bli annorlunda. Det sociala umgänge som i normalfallet förekommer vid många tävlingar kommer inte att vara möjligt. Tävlingsarrangörer kommer inte heller att kunna anordna sociala aktiviteter i samband med tävlingar.

Det råder i dagsläget inget reseförbud i Sverige. Svenska Tennisförbundet är ingen myndighet som kan begränsa den enskildes rörlighet. Människor reser till sina sommarställen utan att någon kan hindra detta. Vi hoppas och tror att arrangörer använder tillgängliga verktyg och gör riskbedömningar utifrån dessa och att alla spelare och klubbar förhåller sig till de råd och anvisningar som finns.

Besök gärna vår hemsida https://www.tennis.se/information-om-coronavirus/ för mer information.

Några viktiga datum:
29 maj – Besked från FHM om Fotbollsallsvenskan.
3 juni – besked från FHM om vilket förhållningssätt som kommer att gäller för resor i sommar. Detta kommer att ligga till grund för eventuellt nya rekommendationer kring våra nationella aktiviteter.

Ovanstående ligger till grund för Förbundsstyrelsens beslut angående tävlandet under sommaren 2020. Senast 12 juni kommer beslut om sommarens fortsatta tävlingsprogram.

SVENSKA TENNISFÖRBUNDET

Skribent: Kennet Andersson
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

Våra Sponsorer:

 Huvudsponsor:

Sune Tholin

____________________

Åmåls Nya Tennisklubb/Åmål Padelclub har genomfört projektet "Byggnation av två padelbanor utomhus på Örnäs fritidsområde i Åmål med hjälp av stöd från Leaderprojektet (Jordbruksverket), Europeiskajordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden.

Leader 100.jpg

 Eu 100.jpg

________________________

.

ebbe grävare.jpg

,

ELON

 

Eltjänst1

 

 HEXPOL

 

 Glasmästarna

 

ica-supermarket 

 

Kungsgatans Tandvård

 

 

Länsforsakringar_alvsborg

 

 Naturskolan

 

Optimera

 

pokalhuset

 

Resolutor

 

SEB-logo

 

Swedbank Transparant

 Svesäk AB

 

Åmåls Kommun

Postadress:
Åmåls nya TK - Tennis
S:a Kyrkogårdsgatan 2
66231 Åmål

Kontakt:
Tel: 053215949
E-post: This is a mailto link

Se all info