12 MAR 2020 17:37
På grund av Coronaviruset så ber vi Er med förkylning-, hosta-, feber eller andra sjuksymtom inte komma på våra träningar för barn och vuxna.
  • Uppdaterad: 12 MAR 2020 17:37

INFORMATION OM CORONAVIRUS

Svenska Tennisförbundet har med anledning av coronaviruset fått frågor från föreningar och utövare om förhållningssätt för verksamhet och tävlande. Vår rekommendation är att följa Folkhälsomyndighetens råd.

I dagsläget är det inte aktuellt att ställa in några tennistävlingar i Sverige. Folkhälsomyndigheten för en dialog med regeringen vad gäller eventuella begränsningar av större folksamlingar – exempelvis idrottsevenemang. Svenska Tennisförbundet följer utvecklingen noga och vi rättar oss efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Folkhälsomyndigheten har en samlingssida på myndighetens webbplats med aktuell information om coronaviruset och sjukdomen covid-19. Där finns de senaste uppdateringarna om smittspridning, riskbedömning, resor med mera.

Nedan följer kortfattad information riktad till utövare och föreningar.

För utövare
  • Om du är sjuk eller förkyld gäller vanligt förhållningssätt – åk inte till tävlingen eller träningen.
  • Du behöver inte tacka för matchen genom att ta i hand. Det räcker att säga ”tack för matchen”.
  • Använd bara din egen handduk och din egen vattenflaska.
  • Tvätta händerna med tvål och varmt vatten och använd handsprit om tillgängligt.
För föreningar
  • God handhygien är en viktig förebyggande åtgärd. Säkerställ möjlighet för era besökare att kunna tvätta händerna. Se till att handtvål, och gärna handsprit, finns tillgängligt.
  • Ladda gärna ner affischen God handhygien (pdf) som kan sättas upp på lämpliga ställen i tennishallen
  • Vi uppmanar föreningar att löpande följa råd och hänvisningar från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet.