Nyheter från SF

Det är dags för en ny upplaga av Sveriges eget ”mini-Davis Cup” för 14-åriga pojkar. Med start i dag, fredag, inleds regionsspelet i Pirres Pokal.

Efter helgens seger mot Schweiz kan det svenska herrlandslaget se fram emot en historisk landskamp i februari.

Sverige är klart för nya World Group nästa år. Debutanten Jonathan Mridha slog in matchbollen fram till 3–2 mot Schweiz. "Det känns helt sjukt", säger Mridha.

Sverige har matchboll i Davis Cup-mötet med Schweiz. Markus Eriksson och Robert Lindstedt besegrade hemmaparet Bellier/Margaroli med 3–0 i lördagens dubbelmatch.

Sverige fick en fin start på World Group playoff-mötet mot Schweiz i Biel. Markus Eriksson gav gästerna ledningen efter en mäktig vändning i fredagens första match.

Det är lottat i helgens Davis Cup-möte i Biel. Markus Eriksson och Jonathan Mridha tar hand om fredagens singlar mot Schweiz.

För två år sedan tillträdde Christer Sjöö som generalsekreterare för tennisförbundet. I en intervju på vår tv-kanal Tennisplay.se sammanfattar han sitt andra år på jobbet.

Efter fem raka segrar är Sveriges Davis Cup-lag nära World Group. I helgen väntar Schweiz på bortaplan, en match ni ser live i Svenska Tennisförbundets tv-kanal Tennisplay.se.

I fyra år har tennisförbundet, i samarbete med regioner och klubbar och med stöd av Sveriges Olympiska Kommitté, arbetat för att förbättra den tekniska utvecklingen för ungdomar upp till 13 år. Nu summeras Teknikprojektet i en serie videoklipp.

Stockholm mot Syd – efter gruppspelet är de två regionerna klara för final i Sofias Cup.

Årets upplaga av lagtävlingen Sofias Cup – Sveriges eget ”mini-Fed Cup” – inleddes på fredagen med regionspel på SALK.

Gymnasievalet inför HT-2019 närmar sig. Lär dig mer om hur det är att studera på våra två riksidrottsgymnasium (RIG).

Världsettorna i både singel och dubbel väntar för Stefan Olsson i årets sista Grand Slam.

Tränare, se hit!

(2018-09-05 14:32)
Nu är anmälan öppen till Nordiskt Tränarsymposium 15-17 okt.

Brandt 300dpi

E-post: info@amalstk.se