Nyheter från SDF

Falköpings Tennisklubb söker tränare. Tjänsten är på 75 – 100% med fokus på träning på banan men också på administration.

Helgen 30 november och 1 december arrangerade Svenska Tennisförbundet Väst 5 stycken 10 års Elite Hotels Next Generation läger runt om i regionen.

I helgen genomförde Skultorps Tennisklubb mini, midi och maxi SO Tour tävling.

Nästa år fyller den anrika tävlingen Elite Hotels Next Generation (mer känd som Kalle Anka Cup) 50 år. Svenska Tennisförbundet Väst söker arrangör för detta jubileumsår!

Det är dag att söka till tennisgymnasium. Ansökningstiden för alla NIU är öppen mellan 12 november- 1 december.

Tennisklubbarna Skövde TF och Skultorps TK arrangerade för tredje året i rad höstlovsaktiviteter ihop. I år bestod aktiviteterna utav Skövde Mästerskapen och Knattelägret.

Tränarträff i Skövde

(2019-10-25 09:12)
Igår hölls en tränarträff i Skövde för tränarna i zon öst!

Tränarträff i Borås

(2019-10-22 14:50)
På tisdagsförmiddagen hölls en tränarträff för klubbarna i Sydzonen i Borås. På schemat stod svensk tennis framtid, diskussion om sammanslgning av region Väst och Göteborg m.m.

Seriespelet i fokus

(2019-10-13 15:52)
Förra helgen startades seriespelet upp runt om i regionen men även i hela Sverige. Seriespelet har så många fördelar oavsett vilken ålder.

SO Touren i Lidköping

(2019-10-10 13:35)
I helgen spelades 2 stycken SO Tour tävlingar i Lidköping. På bilden ett glatt gäng 15 stycken Maxi spelare! LTK genomförde även en minitävling där 7 barn deltog under tränare John Karlmans ledning.

Nya tränare utbildade

(2019-10-01 08:58)
I helgen genomfördes Tennisens Plattform i Hammarö som är det första steget i tennisens utbildning. 9 nya tränare fick ta del av kunskaper där Jonas Ackerot Hammarö var ledare.

Under helgen spelas Pirres Pokal och Sofia Cup samtidigt i Norrköping. Det är första gången regiontävlingarna avgörs i samtidigt på samma plats.

Under sommaren kunde vi berätta om att Dalslandsserien har fått nytt liv med en tennisserie. Nu har Mikael Janssons Håfreströms IF skapat en tennisbana för klubbens alla medlemmar.

Idrottens dag i Uddevalla

(2019-09-21 17:18)
På lördagen arrangerade RF och Västra Götalands Idrottsförbund i samarbete med Uddevallas kommun en idrottens dag på Rimnersvallen i Uddevalla.

På fredag och lördag spelar Sverige Davis Cup mot Israel i Stockholm! Sverige behöver ditt stöd!

E-post: info@amalstk.se