Junior-SM

05 DEC 2018 17:27
Vi kan med glädje meddela att Åmåls Tennisklubb har fått förtroendet av Svenska Tennisförbundet att arrangera förkval till Junior-SM 14 år, den 10-14 juli 2019!
  • Skapad: 05 DEC 2018 17:27

2019 förändras upplägget för Junior SM 14,16,18 utomhus. Det har under ett antal år diskuterats hur vi kan förlänga utomhussäsongen på grus och hur vi gör de inhemska tävlingarna ännu mer attraktiva för spelarna. Samtidigt har det efterfrågats ett JSM där spelarna får spela mer än en match i en ren utslagstävling och där vi får jämnare matcher. Ett nytt upplägg med ett antal deltävlingar, JSM Race, under perioden maj till augusti kommer att avslutas med ett slutspel i månadsskiftet augusti-september. JSM Race 2019 - deltävlingar Antalet kvaltävlingar beslutas av Svenska Tennisförbundet inför varje år. Tävlingarna fördelas regionalt och jämnt över spelperioden. Tävlingar ska omfatta maximalt 5 speldagar och kan överlappa varandra eller gå samtidigt. Tävlingarna presenteras på förbundets hemsida. För 2019 kommer antalet kvaltävlingar i de olika åldersgrupperna att vara maximalt: 14-år: 16 deltävlingar 16-år: 12 deltävlingar 18-år: 8 deltävlingar I 14-års klassen skall JSM-Race tävlingarna genomföras med öppna lottningar. 16- respektive 18-års klasserna kan genomföras som öppna lottningar eller som kval och huvudtävling med öppet kval. Spelare kan deltaga i obegränsat antal kvaltävlingar. JSM Slutspel 2019 I slutspelet får spelare med rätt ålder och som kvalificerat sig via JSM-Race delta. 14-års klasserna: 32 st/singelklass (13-14 år) 16-års klasserna: 24 st/singelklass (15-16 år) 18-års klasserna: 16 st /singelklass (17-18 år) Till slutspelet kvalificerar sig: Singel: a) Samtliga klassegrare i JSM-Race tävlingarna (förutsatt att man har rätt ålder) b) Därefter spelare som samlat flest poäng i JSM-Race för att uppnå fullt deltagarantal. Dubbel: a) samtliga spelare som är kvalificerade för singelslutspel.